Inicio

Ufec Tv - 48è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona - Copa d´Espanya Sènior - 10.04.21


ÉXITO DEL 48è TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA

Alrededor de 200 judokas participaron el sábado 10 de abril en el 48º Trofeo Internacional Ciutat de Barcelona - Copa de España Absoluta. Venidos de toda España, Catalunya y Andorra; la celebración de la competición fue una señal del proceso de normalización con la recuperación progresiva de la actividad deportiva. Se trata de la primera Copa de España que se celebra desde el inicio de la pandemia. Casualmente, el Ciudad de Barcelona fue también la última Copa de España que se celebró antes del estallido de la pandemia, el 29 de febrero de 2020.

La Federació Catalana de Judo organizó la competición con la máximas garantías sanitarias y fruto de un esfuerzo ingente de meses de preparación para poder acoger un año más deportistas de todas partes en la capital de Cataluña en este prestigioso torneo. 


Zona UFEC - 30.03.21- Campionat Estatal Junior

Zona UFEC

EL JUDO CATALÀ ES DESCONFINA I TORNA AL TATAMI DE COMPETICIÓ

Després de més d’un any amb la competició aturada, Badia del Vallès va ser la localitat escollida per la represa del calendari esportiu. Dissabte 27 de març es va celebrar el Campionat Estatal Júnior – Selecció Campionat d’Espanya, competició puntuable per a la definició de l’equip català que al juny participarà a la Fase Final del Campionat d’Espanya sub-21.


La Federació recupera la competició un any després

Un any després de l’inici de la pandèmia i de la suspensió de tota l’activitat esportiva de la Federació, aquest proper dissabte 27 de març el judo català retorna a la competició amb la disputa del 1r Campionat Estatal Júnior – Selecció Campionat d’Espanya sub-21.

Amb un estricte protocol per fer de la competició, un esdeveniment segur i evitar la propagació de la COVID19, Badia del Vallès acollirà


Cierre Katas para Nivel I y entrega de nuevos Cinturones Negros de Jiu-Jitsu

Dentro del curso de Nivel I organizado por la Federación Catalana de Judo i D.A., que finalizaba este pasado fin de semana en su bloque específico, el sábado 27 por la mañana tuvo lugar la última sesión de las clases de Katas dirigidas por el Maestro y Presidente de la Federación, Fermín Parra.

Con esta sesión de cuatro horas, cerraba el ciclo de 12 horas...


24.02.21 - La 2 - "desmarcats"

Enllaç


Reciclatge arbitratge Dúo Kata (20.02.21)

Aquest dissabte 20 de febrer el departament de Jiu Jitsu de la Federació va reprendre les activitats sobre arbitratge amb una sessió "online" sobre Duo Kata. 

Qui va estar al càrrec de les explicacions va ser Gaspar Gamisans, responsable d´arbitratge de Jiu JItsu de la federació Catalana de Judo i Àrbitre Continental. 


Examens de pas de grau de 1er a 6è dan de Judo (20.02.21)


Dissabte 20 de febrer de 2021 es va celebrar al Complex Esportiu de Badia del Vallès l'examen de pas de grau de 1er a 6è DAN de Judo.

Donada la situació sanitària actual, celebrar aquest esdeveniment amb totes les garanties comportava tot un repte per a la Federació, però va ser tot un èxit gràcies a l'esforç de moltes persones que van tenir cura de què tot sortís com estava planificat...

AI TSUNODA PARTICIPA AL GRAND SLAM DE TEL AVIV

Primera competició de l’any per la catalana Ai Tsunoda, que divendres passat va tornar a trepitjar el tatami de Tel-Aviv on l’any passat va aconseguir penjar-se la seva primera medalla en una competició del circuit internacional absolut.COL.LABORACIÓ DE LA FECAJiDA AMB ELS CLUB PER LA COVID-19

Estimats/des,

Com tots ja sabeu ens trobem en una situació delicada socialment, donada per la COVID19 on encara estem patint una sèrie de mesures restrictives anticovid i de mobilitat que no ens permeten desenvolupar la pràctica dels nostres esports. 

La Federació vol agrair als clubs, als mestres i als professors el gran esforç  que esteu fent per mantenir l’ il·lusió i les ganes de continuar amb la pràctica del Judo, Aikido, Jiu-Jitsu, Kendo, Wu-Shu, Kendo i Defensa Personal, a tots els vostres alumnes, no deixant que caiguin...


Una vintena de catalans guardonats a la Gala de la Federació Espanyola

Una vintena de catalans guardonats a la Gala de la Federació Espanyola

Un cop disputada la darrera competició del 2020, el Campionat d’Espanya Absolut, la Federació Espanyola va celebrar el passat 19 de desembre la seva tradicional Gala anual. Enguany, a causa de la situació derivada de la pandèmia; la festa es va haver de celebrar en format virtual.

En directe i per youtube, els presentadors van anar cridant els guardonats, que en la Gala del 2021 hauran de recollir presencialment el guardó. En aquesta edició, un dels principals premis se’l va endur una catalana. Ai Tsunoda, que al 2019 va ser premiada com a judoka amb més trajectòria, aquest 2020...


Dues medalles catalanes al Campionat d’Espanya Absolut

Més de 240 judokes van pendre part dissabte 5 de desembre al Campionat d’Espanya Absolut. Sense públic, en un hotel i amb un estricte protocol per evitar la propagació de la COVID19, Madrid va acollir el campionat que va servir per posar punt i final a més de mig any amb les proves del calendari cancel·lades.El Maestro Fermín Parra imparte la última clase de defensa personal del Curso de Técnico/a Superior de Judo y D.P.Hoy 23 de julio de 2020, se ha realizado en las instalaciones deportivas de l´Escola Catalana de l´Esport  de la mano del Maestro Fermín Parra, la última clase de defensa personal del Curso de Técnico/a Superior de Judo y Defensa Personal que se celebra por primera vez en nuestra autonomía. 

Curs arbitratge Jiu Jitsu

El passat dissabte 13 de juny es va impartir el curs per a Oficials d'Organització Esportiva i Jutge-Àrbitre per (de) Jiu-Jitsu. 
El curs, impartit per Gaspar Gamisans (Àrbitre Continental) va venir a completar la sèrie de reciclatges que s'han estat organitzant per part de la Federació en els últims mesos i les pràctiques que ja havien realitzat els assistents. 
Tots els assistents van aprovar els seus respectius exàmens i aviat obtindran els seus nous diplomes. 
Des d'aquí,  l'enhorabona de part del President Fermín Parra i tota la Federació de Judo i DA. 

RECICLAJE NAGE NO KATA ON LINEEl pasado jueves se celebró la 1a. Video-Conferencia de las tres que la Federación tiene programadas sobre el Nage-no-Kata, a cargo del Maestro Joaquim Hernández  (6º Dan de Judo, Maestro Entrenador Nacional Judo, Miembro tribunal de examen, Juez Nacional de Kata).


Las bases de los movimientos y técnicas creadas en 1984 y 1985 del Nage-no-Kata juntamente con el Katame-no-kata, forman el Randori-no-kata.Sus creadores pensaron que con este método de entramiento podían transmitir como una referencia els fundamentos d los Tachi Waza (judo pie) i el Ne –waza (judo tierra) de su sistema de lucha llamado JUDO.


En esta primera sesión hubieron 83 conexiones en directo, a través del programa de video –llamadas y reuniones virtuales ZOOM , entre los participantes habían Maestros Nacionales, Entrenadores Autonómicos, Monitores y aspirantes a 1º y 2º DAN.


Nos complace ver la gran aceptación que ha tenido esta iniciativa y el seguimiento que ha tenido, por lo que seguiremos trabajando para seguir ofreciendo propuestas similares y tan interesantes como ésta a nuestros federados.


Diari Sport - 19.05.20

NOS DEJA EL Dr. JORDI CASALS COLL

Lamentamos el deceso del Dr. Jordi Casals Coll (1940-2020).

El que fuera médico de la Federació Catalana de Judo i D.A.  durante más de dos décadas, nos ha dejado a la edad de 80 años. Le , como recordaremos siempre como el que era, una persona afable, cercana y un gran profesional , que puso sus conocimientos al servicio del Judo y de los judocas. DEP.
L´esportu - 06.03.20