Adequació dels estatuts de Clubs

Benvolgut/da  President/a, Director/a de club,

Com ja sabreu, els Clubs Esportius inscrits en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya, tenen unes obligacions legals, les quals s’exigeixen cada cop més, i s’han de complir necessàriament.

D’acord amb l’actual normativa esportiva d’aplicació (el Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya), els Clubs Esportius hauran de complir, abans del proper 2 de Juny de 2013, amb dos temes concrets:

i.  Adaptació dels seus Estatuts a la normativa esportiva d’aplicació, anteriorment esmentada.

ii.  Que la Junta Directiva del Club es trobi vigent i actualitzada, davant del Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.

Els Clubs Esportius que no compleixin amb aquestes obligacions legals, en el termini establert, es trobaran en una situació d’irregularitat jurídica que podria comportar el següent:

a.  Impossibilitat de rebre subvencions.

b.  Impossibilitat de signar documents de caràcter oficial.

c.  Impossibilitat de participar en Competicions Oficials de la FCJiDA.

Des de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades (FCJiDA) som conscients de que qualsevol tràmit davant del Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya és complicat, i que també comporta una despesa econòmica. Per aquest motiu, la FCJiDA ha arribat a un acord amb els Serveis Jurídics de la Federació, a efectes de que els Clubs afiliats a la FCJiDA puguin utilitzar els seus serveis de forma GRATUÏTA.

Utilitzant aquests serveis d’assessoria, els Clubs poden:

  1. Adequar els seus Estatuts a la normativa esportiva catalana.
  2. Transformar la seva entitat en un Club de Règim Simplificat. Ho poden fer tots aquells Clubs Esportius amb menys de 100 socis i significa que podran organitzar-se només amb un President i un Secretari, sense la necessitat de tenir una Junta Directiva.
  3. Actualitzar la seva Junta Directiva.

Totes aquelles entitats que desitgin acollir-se a aquest “Pla d’Adequació Legal dels Clubs” que es proposa, i que tal i com hem expressat amb anterioritat, no tindrà cap tipus de despesa econòmica, ho podran fer a través de la FCJiDA posant-se en contacte directament amb l’assessoria jurídica de la Federació:

FAIR PLAY ABOGADOS

Adreça: C/ Calvet 5, At. 2ª (08021) Barcelona

Telèfons: 93 518 08 08; 670.855.294

Correu Electrònic: info@fairplayabogados.com

El Sr. Isabelo Pacheco Sáez, com a vicepresident institucional  és la persona designada pel  President , per al seguiment i control d’aquest Pla d’Adequació.

Telèfon de contacte: 655 932 804

Correu Electrònic: ipacheco@fedecatjudo.cat

Esperem que aquest nou mitjà de suport als Clubs Esportius afiliats a la Federació sigui del vostre interès, i es pugui aprofitar de manera que tots els Clubs Esportius interessats puguin adequar-se a la nova normativa esportiva d’aplicació.

Atentament,FERMIN PARRA

President de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades