10 medalles pel Jiu Jitsu català

Els dies 17 i 18 de març s´ha celebrat a Parla (Madrid), el Campionat d´Espanya Absolut de JiuJitsu 2018 on Catalunya ha participat amb un equip format per 14 esportistes, obtenint un total de 10 medalles, repartides entre Ne-Waza, sistema lluita i Dúo Show Mixte. Un resultat final compost per 2 ors, 3 plates i 5 bronzes.

A la jornada de dissabte 17 a la tarda, es van realitzar les modalitats de NeWaza i sistemes Dúo clàssic i Duó Show.

Com és habitual, durant el pesatge dels esportistes, es va celebrar la reunió d´arbitratge i de delegats, on van assistir l´Àrbitre Nacional Gaspar Gamisans, JavierParreño com a Delegat i AxelForreiter com a tècnic.

A NeWaza la participació va ser la següent:

- Oscar Corrales, a la categoria de -85 Kg, va superar el primer combat, perdent en el segon contra el competidor valencià MuradHayrapetyan, passant a repesca i aconseguint el bronze.

- JoseMiguel Garcia, també a -85 Kg, va guanyar els dos primers combats i va arribar a la final on va obtenir la medalla de plata contra MuradHayrapetyan.

- Marc-Dailos Cerdà, va fer un gran combat, superant les primeres rondes contra els esportistes del País Basc, Canàries, de nou País Basc, per arribar a la final de la categoria contra el competidor d´Aragó David Cruz, que també va superar aconseguint la medalla d´or.

- Desiderio Ibañez, en -69 Kg, no va superar el seu primer combat, però va entrar a repesca superant el següent combat i arribant així a la lluita per les medalles que no va poder superar, aconseguint així una cinquena posició.

- Rafael Llanos, també a -69 Kg, va tenir la primera ronda lliure i va superar la segona ronda contra un competidor de Madrid, però va caure en semifinals contra el competidor canari, anant així a repesca encara que no va poder superar-la, quedant en la cinquena posició.

- Leire Martí a la categoría de +70 Kg, va superar el seu primer combat passant a semifinals on no va poder superar al seu rival i va quedar en tercer lloc aconseguint la medalla de bronze.

- Maria José Fernandez, en -70 Kg, va tenir lloc una lliga de quatre, en el qual va superar tots els combats contra oponents de Madrid i País Basc, realitzant un gran campionat i aconseguint la medalla d´or.

- Paula Amezcúa, a -62 Kg, a la lliga de la seva categoria va quedar tercera classificada, obtenint la medalla de bronze.

- Laura Valverde, a -55 Kg va disputar el campionat en lliga de quatre participant, on va superar dos del seus tres combats i va aconseguir la medalla de plata de la seva categoría.

- A Dúo Show mixte, Catalunya va estar representada per la parella formada per Susana Garcia i KamilFazil, els quals, encara i perdre el seu primer enfrontament, van entrar a repesca, on van superar en puntuació a la parella rival i van aconseguir la medalla de bronze.

El diumenge 18, van tenir lloc els combats de sistema Lluita, i la jornada es va realitzar en horari de matí.

Qüatre van ser els participants catalans en aquesta ocasió:

- Sheila Dominguez, a +70 Kg va arribar a semifinals on va superar al seu rival en un disputadíssim combat. A la final, encara i el bon treball realitzat, no va poder superar a la rival i va obtenir la medalla de plata.

- Núria Aragonés, -55 Kg en el seu primer Campionat d´Espanya i essent cadet, no va poder superar a la primera rival, amb gran experiència en aquests campionats i no va tenir opció de repesca.

- Rafael Llanos, a -69 Kg, va superar les dues primeres rondes amb combats molt treballats, pero va caure en semifinals amb qui després seria el campió de la categoría, pel qual va tenir l´opció de repesca. Va superar el darrer rival aconseguint així la medalla de bronze.

- Eduard Solsona, a -77 Kg no va poder superar el primer combat contra el madrileny Alberto Almansa, però va entrar a repesca on va superar el següent combat i va arribar a l´últim davant d´un dur rival al qual va poder superar per endur-se així la medalla de bronze.

La Federació Catalana. la comissió de JiuJitsu i el President Fermín Parra feliciten a tot l´equip per la bona participació i en especial als medallistes pel seu èxit.

Equip diumenge

Equip dissabte

Podi Dúo Show Mitxe

Podi lluita femení +70 Kg

Podi lluita masculí -69 Kg

Podi lluita masculí -77 Kg

Podi ne waza femení +70 Kg

Podi Ne waza femení -55Kg

Podi Ne waza femení -62 Kg

Podi Ne Waza femení -70 Kg

Podi Ne waza masculí -77 Kg

Podi Ne waza masculí -85 Kg