Badia del Vallès i la FCJiDA pioners en acollir una Copa d'Espanya de Jiu Jitsu

Entre els dies 23 i 24, i aprofitant una Diada tan especial com la de Sant Jordi, la Federació Catalana de Judo i D.A. va celebrar la primera edició de la Copa d’Espanya de Jiu-Jitsu que va tenir lloc a Badia del Vallès. Catalunya ha estat pionera en la celebració d’aquest esdeveniment, fet que ha motivat la participació de més de 150 esportistes arribats de La Rioja, País Basc, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid i Catalunya.

La prova anava adreçada a esportistes compresos entre les categories de mini-benjamí fins a cadet; i s’han distingit dues modalitats: la de lluita i la de duo-kata.

L’objectiu de la cita, era promoure la pràctica i competició d’aquesta disciplina, per això els esportistes més petits van poder competir només en la modalitat de duo-kata, en la qual es fan una sèrie de moviments que són avaluats pels jutges. Per als esportistes ja més consolidats i amb major coneixement i experiència també es va promoure la competició, amb la modalitat de lluita entre dos contrincants.

Cal destacar l’ambient que va respirar Badia del Vallès durant els dos dies en els quals va tenir lloc la prova, companyerisme, amistat i tot un seguit de valors que els diferents participants van transmetre en tot moment i que són el que el jiu-jitsu promou. Tanmateix, no cal oblidar l’alt nivell de satisfacció constatat en els espectadors després de finalitzar aquesta transcendental prova.


En finalitzar cadascuna de les dues jornades en les quals va transcórrer la prova, es va procedir al lliurament de trofeus que va anar a càrrec del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Badia del Vallès, Sr. Josep Martínez; el Regidor de Cultura de l’Ajuntament, Antonio Rodríguez, del President de la FCJiDA, Sr. Fermín Parra, així com el Vicepresident Institucional de la FCJiDA, Sr. Isabelo Pacheco. Com a mostra d’agraïment per la participació d’un considerable nombre de clubs, en acabar l’esdeveniment, se’ls va entregar una placa commemorativa de la seva participació. Tots els esportistes, tot i no pujar al podi, van rebre una medalla per haver pres part en aquest torneig.

La Federació Catalana de Judo i D.A. vol agrair l’implicació i compromís de l’Ajuntament local, de Badia del Vallès, per haver facilitat la celebració d’un acte de tan de ressò com és una Copa d’Espanya.