Entrenament federatiu de Jiu Jitsu (Barcelona, 22-03-14) Text i fotografies : Javier Parreño

Dissabte, 22 de març de 2014 va tenir lloc un nou entrenament federatiu de Jiu Jitsu a Barcelona, en aquesta ocasió al Gimnàs Verneda.

La sessió va ser a càrrec dels Mestres Fermín Parra i Jose Manuel Guisado, que van orientar l´entrenament de cara al proper exàmen de pas de grau.

L´entrenament va estar dividit en tres parts, la primera va ser una explicació per part d´ambdós mestres sobre el desenvolupament de l´examen, donant una idea de com es durà a terme pels alumnes que es vulguin presentar. Entre d´altres detalls, cal destacar que van fer menció especial en l´actitud que ha de tenir un candidat i el seu uke, com això es determinant a l´hora de presentar-se. Una bona presència i actitud es fonamental, mostra d´interès i preparació.

La segona part va ser desenvolupada per Fermín Parra, explicant la importancia que tènen les kates de cara a l´examen i en la pràctica del Jiu Jitsu.

Va haver una repasada tècnica de totes les kates fins a primer Dan, on els participants van poder resoldre dubtes quan varen ser realitzades, tant en la part explicativa per part de Fermín Parra, com a la part tècnica per part de Mònica Parra junt amb la seva uke Mireia. Posteriorment tots els assistents podíen realitzar cada kata sota la supervisió dels Mestres. 

La tercera i última part va ser una explicació per part del Mestre Jose Manuel Guisado, qui va dur a terme una explicació sobre la resta del examen i com pot ser la presentació en bunkai de les diferents tècniques que es demanen. En aquest aspecte, el Mestre va posar l´accent en com un candidat no ha de limitar-se amb un treball just de tècniques, sino que ha de ser capaç de realitzar més treball de cara a possibles preguntes per part del tribunal. Si a l´examen es demanen es demanen dues tècniques, sempre estar preparat amb tres.

En aquest punt es va arribar a ll final de l´entrenament, on tos els participants van quedar satisfets amb les dues hores de sessió i a l´espera de la següent jornada el proper 5 d´abril al Gimnàs Okamishin, que serà l´última jornada abans de l´examen. 

Javier Parreño