Crònica Campionat Catalunya Absolut

El pavelló de Llars Mundet ha acollit aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya Absolut amb la participació de prop de 120 judoques. Un any més els espectadors varen poder gaudir dels millors judoques Catalans enfrontant-se per pujar al podi.

Entre els nois, destacar el domini del Vital Esport a -60, amb tres judoques al podi (Víctor Garcia, or, Pedro Rivadulla, plata i Alejandro Cabello Bronze). A -66 Eric Peña (Escolàpies Llúria) va complir amb les previsions i va emportar-se el títol un any més. A -73 l'absència d'Edgar Masanés deixava a Gio Khabuliani (Associació Girona Judo), Rubén Garcia (Escolàpies Llúria) i Òscar López (Club Judo Moià) com a màxims favorits, finalment i per primer cop Gio va aconseguir pujar al més alt del podi. A -81 la sorpresa va ser el Junior Daniel Garcia (La Salle Horta), que va aconseguir ficar-se a la final on va perdre davant l'experimentat Jesús Pérez de l'Eixample. A -90 final de joves amb gran potencial, Sergi Salas (Associació Girona Judo) i Andrés Lizan (Maristes Sant Joan), finalment va ser aquest últim el que es va emportar el títol. A -100 Marc Fortuny (Badia) va imposar-se a la final a l'Àxel Vàzquez (Sport Club Arvi). Finalment a +100 Fran González del Badia va imposar-se a l'actual campió de Catalunya Fran Molina de l'Sport Club Arvi.

Entre les noies, el primer es fer palesa l’escassa participació (inferior a les 30 participants), però tot i això no va faltar la participació un any més de Vanessa García (Louis) -48 kg que va disputar la final amb Daine Cordero (Club Judo Priorat) emportant-se el títol. En -52 kg, Anna Mercader (Escolàpies Llúria) es va emportar la medalla d’or i Elena Fariñas (Vital Esport) la de plata. En -57 kg es va disputar un intensiu, extraordinari i igualat combat entre Carla Ubasart (Club Judo Moià) i Carla García (Dojo Lleida), emportant-se el títol aquesta última. Celine Tsunoda (Dojo Lleida) aconsegueix el títol en -63 kg, després d’una gran final amb Marta Pujol (Esport 7). En la categoria de -70 kg Marion Velten (Judo Danes) va disputar la final amb Inés Franco (Escolàpies Llúria) aconseguint la victòria. Laia Talarn (Escolàpies Llúria) renova el seu títol un any més en la categoria de -78 kg, i com a campiona de Catalunya en +78 kg tenim a Montserrat Flix (Club Judo Olerdola).

Durant l’entrega de trofeus van participar el Sr.Emili Serna, expresident de la Federació i 9è Dan de Judo, el Sr. Henk Van Tergouw , pioner del Judo Català, el Sr. Fermín Parra, President de la Federació Catalana de Judo i D.A., el Sr. Isabelo Pacheco, Vicepresident Institucional i Sr. Jordi Yuste, Vicepresident Esportiu. Agraïm a tots la seva col·laboració.

Els seleccionadors van mostrar-se molt satisfets de la qualitat de la competició i la progressió en el nivell dels judokes de casa nostra, sobretot els més joves. La Rebeca Garcia i el Jose Conde esperen que aquesta progressió continuï al Torneig Ciutat de Barcelona el proper 16 de Febrer on els nostres judoques s’enfrontaran als millors competidors nacionals i internacionals.