Crònica sobre el Campionat d´Espanya Infantil i CadetEl passat cap de setmana, del 17 al 19 de maig de 2013 es van disputar al palau d'esports de Riazor (A Coruña) els campionats d'Espanya en edat escolar on participaven els judoques de les categories infantil i cadet. 

La delegació catalana que comptava amb 40 judoques classificats per aquest campionats va tancar el cap de setmana amb un balanç molt positiu, 17 medalles (4 ors, 6 argents i 7 bronzes). 

A nivell d’autonomies, els nostres equips també van destacar, emportant-se l'or l'equip infantil femení i la plata l'equip cadet masculí. 

El torneig obria dissabte amb la participació dels cadets masculins i els pesos de -38kg i +66kg infantil. L'equip català va fer un paper més que destacable al aconseguir 1 or i 4 argents, Gerard Garriga pujava a l'esglaó més alt del podi guanyant a la final al seu company de selecció Oriol Subirana a -50kg. David Garcia a -55kg, Cristòfol Dauden a -60kg i Juli Palacios a +90kg perdien les seves finals tot i que van realitzar una gran competició. Al final, segons classificats per autonomies. Tanquen la resta de l'equip l'Iker Blanco -66kg, Jesus Fuentes -73kg que va perdre el bronze, Jordi Xancó -81kg, Anael Ruiz -90 i Javier Cabello a -60kg pels cadets i Yahara Touray i Pol Menchaca a -38kg i +66kg respectivament.

A la tarda arribava el torn de les cadets femenines i els pesos -36kg i +63kg infantils. Gran participació també amb 3 bronzes aconseguits per les cadets Carla Motáñez -44kg, Marta Also -48kg i Ariadna Escolà a -52kg i un or obtingut per la petita Paula Roset de -36kg que ens deleitava amb un gran judo. La resta de l'equip que no van tenir tanta sort com les seves companyes tot i fer mèrits més que suficients són: Anna Ortí a -57kg i Marta Antón +70kg perdien el bronze, Carol Zambudio -48kg i Carmen Mercado a -70kg per les cadets i  Nerea Gonzalez a -36kg i Aina Cornellá a +63kg infantil.

Diumenge al matí i per tancar el torneig competien tots els infantils tret dels pesos anteriorment esmentats. Si la participació cadet va ser més que notable, la dels infantils es va apropar a l’excel·lència. Per part femenina 2 ors (més el de la Paula el dia anterior), Marina Garriga a -44kg i Patricia Torres a -52kg, 1 argent de Telma Gonzalez a -57kg i 3 bronzes de Mireia Lapuerta i Ana Garcia a -40kg i Andrea Ruiz -44kg resultats que van valer la primera posició per autonomies.

La categoria masculina s’emportava 1 argent de Nika Chavetadze a -60kg i 1 bronze de Ilia Khabuliani a +66kg. La resta de l'equip era Jordi Pascual que perdia el bronze a -50kg, Alicia Caballero a -48kg, Itziar Mengual a -52kg, Sandra Serapio a -57kg i Estela Marca a -63kg, Pol Lopez Cano a -42kg, Pol Lopez Lopez a -46kg, Daniel Ortega a -55kg i l'Ivan Jimenez a -60kg.

Des de l'staff tècnic, la Presidència i la Junta Directiva  volem transmetre que tot l'equip ha donat una lliçó de bon judo i gran actitud fora i dins el tatami, i que el futur del judo català pinta molt i molt bé.