Catalunya guanya 4 medalles al Campionat d´Espanya de Kendo

Els competidors catalans tornen del Campionat d’Espanya de kendo amb 4 medalles: 2 per equips i 2 individuals. L’equip femení, format per Silvia Romeral, Ana Pérez, Laura Palau i Violeta Rodrigo, es va imposar a la final davant l’equip d’Aragó recuperant l’or que s’havia aconseguit en aquesta categoria en 2015. Les catalanes milloren així els seus resultats dels darrers dos anys, passant del bronze en 2016 i la plata en 2017 a la victòria en aquesta darrera edició.

L’equip masculí es va sobreposar a les comunitats de Balears, Euskadi, Múrcia i Madrid. Els seus integrants —Kenzo Labernia, Fabricio Salce, David Soussé, Dino Zafirakos, Hironori Sato i Javier Ruiz— van caure davant l’equip valencià. Mantenen així la seva posició de l’any passat com a subcampions espanyols.

Pel que fa a la competició individual, Laura Palau va caure en semifinals davant l’asturiana Desirée Cascales, aconseguint la tercera posició del campionat en la categoria femenina absoluta. Silvia Romeral va superar totes les seves rivals fins arribar a la final contra Cascales, qui es va imposar per 1 punt. Així, la catalana sumava una nova plata al palmarès d’aquesta categoria.